Maatschappelijke stage

Gepubliceerd op 6 maart 2021 om 17:14

De afgelopen weken heb ik mijn maatschappelijke stage voor school gedaan. Ik deed dat bij Scouting Graaf van Gelre Geldermalsen. Daar ging ik als leiding helpen bij de Welpen, in die groep zitten kinderen van 7 tot 11 jaar.

Ik heb 6 opkomsten meegeholpen. Een opkomst duurt ongeveer 3 uur en ik moest van school 15 uur bij een non-profit organisatie stage lopen. Non-profit betekent dat de organisatie geen winst maakt, alle opbrengsten gaan weer terug in de eigen organisatie. Bij de scouting gaat alles naar de leden en wat er nodig is om een opkomst te draaien. 

Vandaag hadden we een opkomst met het thema 'internationaal', dat is een van de dingen die de scouting heel belangrijk vindt. We gingen daarom allerlei spelletjes doen die te maken hebben met landen in Europa. Ik stond bij een van de spellen en gaf leiding aan een klein groepje. Meestal was het zo dat ik alleen voor zo'n groepje stond en dat was wel af en toe een uitdaging;-). Bij de scouting leiding geven vond ik heel erg leuk. Ik vind het ook jammer dat ik het vandaag voor het laatst heb gedaan, want ik moet ook nog een aardig bedrag bij elkaar sparen en de makkelijkste manier is werken. Dat kan ik alleen op zaterdag doen omdat ik de andere dagen druk met school ben, maar als ik terug ben van Masterskip lijkt het mij heel leuk om een echte Welpen leiding te worden. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.